joi, 27 august 2015

Istoria unui vis-Vali Şerban


     În cartea ....Istoria unui vis...., scriitorul Vali Şerban readuce în memorie momente reprezentative ale scenei folkului românesc, pagini de glorie dar şi ingenioase picanterii de culise pe care te bucuri să le descoperi filă cu filă ....
     Ca un manuscris al celei mai mari mişcări culturale, cartea ...Istoria unui vis....prilejuieşte focalizarea unor evenimente veritabile luate din perspectiva celor care le-au înfăptuit, pentru o mai bună înţelegere a creaţiei artistice şi a înţelesurilor acesteia.
     Artistul Vali Şerban ca un veritabil purtător de stindard păşeşte semeţ în întâmpinarea cititorului cu creativitatea cuvântului, cu talentul scriitoricesc şi artistic, cu sinceritatea şi dârzenia sa pentru a reprezenta plenar o întreagă generaţie care a scris istorie.


     Cumpănit în gândire, contemplativ în imagini, artistul ne prezintă povestea fulgurantă a Cenaclului Flacăra, oferindu-ne cheile majore ale unei continuităţi artistice: respectul, omenia şi crezul artistic..
     Primită cu entuziasm de cititori, cartea ne conduce spre lumina unor evenimente remarcabile pe care artistul le face uşor de înţeles prin descrieri simple şi întâmplări haioase.
     "Istoria unui vis" se structurează pe două planuri principale....pe de o parte reliefează anii de referinţă ai Cenaclului: modul de trai, starea civică a oamenilor cu temerile şi visurile lor, pe de altă parte descrie valorile spirituale şi modelul urmat...personalitatea puternică , autoritară şi creativă a poetului Adrian Păunescu.
     O carte necesară pentru toţi iubitorii folkului românesc...o carte ce rămâne mărturie peste vremuri....
     Am descoperit în artistul Vali Şerban proiecţia unui ...OM ...care se autodepăşeşte mereu, spiritul unui artist veşnic ascendent, care ne insuflă încrederea în valori, încrederea în viitor şi pentru care arta însăşi scrie istorie...Istoria unui vis...

Niciun comentariu: